Cibuľová polievka
Potřebné ingredience
5 nakrájaných cibulí,3 pl oliv.oleja,30 g masla,1 pl hl.muky,1 šalka červ.vína,sušeny tymián,1 bobkovy list, 4 šalky vriacej vody,sol,korenie,biely chlieb alebo bageta, nastruhaný tvrdý syr
Postup přípravy
Cibule si nakrajame nie celkom na drobno.Restujeme na oleji,na miernom ohni asi 30 minut.Sem-tam premiešame ,ku koncu už treba sledovat lebo medzi skaramelizovaním a zhorením je len par sekund..takže bacha!
Maslo vymiešame s múkou.
Primiešame k cibuli a pražíme 15-20 minut.
Takto to ma vyzerať na dne hrnca,tam je ukrytá všetka tá chuť.
Zalejeme dobrým červeným vínom a varíme pokial cítime surové víno.Pár minutiek...
20 minut pred dokončením polievky chlieb alebo bagetu natrhame ,dame na plech,polejeme oliv.olejom a posypeme tymiánom.Dame upiect na 200 st do chrumkava.
Prilejeme vodu,zvýšime ohen,pridame bobkovy list a tymián.Jemne zo dna zoškrabte to pripečené.Nechame vodu zredukovat,varíme asi 30 minut.( kto chce môže pridat 1/2 zel.bujona )
Na koniec dochutíme solou a korením.
Horúcu polievku naberieme do šálky ,vhodíme par kuskov chleba a zasypeme hojne nastruhaným syrom.Šupneme do vyhriatej rury ,syr sa roztopí a zapečie..Bon appétit !
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé